Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ - ΑΘΑΜΑΝΙΚΑ ΟΡΗ


Τα όρη των Αθαμάνων όπως είναι η ονομασία τους από την αρχαιότητα, Τζουμέρκα όπως ονομάζονται από τους ντόπιους και είναι ευρύτερα γνωστά στις μέρες μας, βρίσκονται στην νοτιοανατολική Ήπειρο , στο μέσον περίπου της οροσειράς της Πίνδου. ΄Έχουν κατεύθυνση από τα Βόρεια προς τα Νότια, αποτελούν ένα συμπαγή σχηματισμό με πέντε κορυφές να ξεπερνούν τα 2000 μέτρα δημιουργώντας ένα απροσπέλαστο τείχος ανάμεσα στον Άραχθο (Δυτικά) τον Αχελώο (Ανατολικά) και τον Καλαρρύτικο (Βόρεια).

Το όνομά τους σύμφωνα με το μύθο που αναφέρει ο Οβίδιος το οφείλουν στο βασιλιά του Ορχομενού Αθάμα. Η σύζυγος του Αθάμα Ινώ προκάλεσε τη ζήλια της Ήρας. Η Ήρα για να εκδικηθεί την Ινώ τρέλανε τον Αθάμα ο οποίος στην τρέλα του σκότωσε έναν από τους γιους τους. Η Ινώ με τον άλλο γιο ενώ καταδίωκαν τον Αθάμα έπεσαν στη θάλασσα και πνίγηκαν. Ο Αθάμας ξαναβρήκε τα λογικά του και συγχρόνως καταλήφθηκε από ανυπόφορες τύψεις. Αναζητώντας καταφύγιο και εξιλέωση κατέφυγε στο απρόσιτο βουνό όπου κατοίκησε συνοδευόμενος και από τους λίγους πιστούς πολεμιστές που τον ακολούθησαν στην αυτοεξορία του.


Α Θ Λ Ο Σ --- Τ Ζ Ο Υ Μ Ε Ρ Κ Ω Ν
Για έκτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί, στο ορεινό συγρότημα των Τζουμέρκων, ο αγώνας περιπέτειας με την ονομασία "Άθλος Τζουμέρκων 2007".

Την οργάνωση του αγώνα έχουν ο Δήμος Αγνάντων και ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών. Υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι οι Θεοχαρόπουλος Γιάννης και Αναστασίου Μαρίνα αθλητές της Salomon Team-Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με πολυετή εμπειρία σε τέτοιους αγώνες, τόσο σε συμμετοχές όσο και στη διοργάνωσή τους.

Κύριος χορηγός του αγώνα είναι ο Δήμος Αγνάντων. Θα δοθούν αναμνηστικά δώρα, και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Παρασκευή 13/7/2007: 21.00-23.00

Έναρξη αγώνων - υποδοχή στο ΚΕΠ Αγνάντων.

Ενημέρωση για το Σάββατο , έλεγχος υλικών και παραλαβή αριθμών.

Σάββατο 14/7/2007:

Εκκίνηση τρεξίματος σε σηματοδοτημένη διαδρομή:6.30ΚΕΠ (πλατεία).

Εκκίνηση ΜΤΒ σε σηματοδοτημένη διαδρομή:9.30 Κέντρο Υγείας (πλατεία).

Λήξη αγώνων, απονομές: 20.00 Πλατεία Δημαρχείου Αγνάντων. Δ Ε Ι Π Ν Ο.

Κυριακή 15/5/2007:
Μετά τον αγώνα θα γίνει κατάβαση με raft του Αράχθου από την TREKKING HELLAS .
(ειδική τιμή για τους αθλητές και τους συνοδούς τους).


Έπαθλα:
  • Ομάδες 1η 500 €, 2η 300 €, 3η 200 € (Αντρικές, μικτές)

Ατομικό για όλο τον αγώνα 1η 200 €, 2η 120 €, 3η 80 € (Ανδρών, γυναικών)

Ατομικό για το ορεινό τρέξιμο 1η 100 €, 2η, 3η δώρα (Ανδρών, γυναικών)

Ατομικό για το ποδήλατο βουνού 1η 100 €, 2η, 3η δώρα (Ανδρών, γυναικών)



Δώρα: Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά δώρα και διπλώματα και μετά τις απονομές θα ακολουθήσει φαγητό για όλους.